HISTORIE

DETTE ER EN TESTSIDE

Det hele begyndte en grå og regnfuld efterårsdag for nogle år siden. Egentlig begyndte det en del år før. For jeg har arbejdet med fotografiets ædle kunst siden 2003, og elsker at fortælle historier med mine billeder. Jeg er fascineret af fotografiets evne til at fastholde det særlige øjeblik. Det øjeblik hvor du bliver ramt lige dér et sted i hjertet, og du mærker et stille smil brede sig om din mund.

Det er det, vores fotografier kan og gør dem til vores mest dyrebare minder. Derfor passer vi så godt på dem. Måske lidt for godt. For alt for mange digitale minder ligger gemt væk på vores PC eller et sted ude i skyen, og vi kigger alt for sjældent på dem.

For nogle år siden tog jeg en time-out fra mit hektiske liv. For at søge roen og glæden ved at lære et håndværk. Jeg fordybede mig i den grafiske kunst, og var heldig at stifte bekendskab med fotogravure. Det er en trykteknik der minder meget om gammeldags avistryk og som trykkes i hånden.

Gennem et helt år arbejdede jeg med at lære håndværket. Den omstændige proces med at bearbejde fotos til trykplader og med tålmodige hænder farvelægge og trykke mine fotografier, som jeg kendte så godt, til nye billeder der nu fik et helt nyt liv.

Hvert tryk overraskede mig med nye fine detaljer som jeg ikke havde lagt mærke til før.

Nye billeder ud fra hengemte digitale fotografier,  giver vores bedste minder ny værdi. Noget vi kan have stående fremme og som vi kan fordybe os i, og glædes over hver eneste dag – resten af livet.