100% HÅNDLAVET

Dette er en testside

Dit nye minde bliver lavet i hånden i traditionel teknik, med farve og papir i bedste kvalitet. I den grafiske tryk-teknik fotogravure til at skabe nyt liv i dine bedste minder.

Det er vigtig for mig at behandle dit minde med stor omhyggelighed. Derfor benytter jeg kun traditionelle farver af naturlig pigment fra Charbonnels butik i Paris. Den gode kvalitet i farven giver et smukt og levende udtryk som holder i mange år, men farven er vanskelig at arbejde med. Det kræver derfor stor erfaring og håndelag at få de fineste farvetoner frem på det færdige tryk. Da det er en naturlig farve varierer farvetonen fra tryk til tryk.

Billedet trykkes på kvalitetspapir fra det gamle familiefirma Fabriano i Italien, som har produceret papir i den fineste kvalitet i mere end 200 år. Papiret er lavet af bomuld, som giver en spændende struktur og glød som baggrund for det valgte motiv.

Kompleksiteten i motivet, konsistensen af farven, vejret og papirets fugtighed har indflydelse på hvordan det færdige tryk bliver. Derfor er hvert enkelt tryk helt unikt.

Trykket skal hvile i mindst et døgn, før det er klar til at blive monteret i det beskyttende passepartout og kan sendes som et nyt dejligt minde til dig eller en du holder af.

 

BONUS INFORMATION OM FOTOGRAVURE: 

Fotogravure er en gammel grafisk teknik som blev fornyet af danskeren Eli Ponsaing, der var lektor ved Grafisk Skole på Kunstakademiet frem til 1992. Teknikken bliver anvendt af mange kunstnere til grafiske værker. I processen bearbejder man digitale billeder som belyses på en lysfølsom plade, der bruges som tryk-kliché. Pladen smøres ind med farve og den overskydende farve fjernes og pladen poleres til den rigtige farvetone er opnået. Pladen dækkes med papir og køres igennem en trykpresse under meget hårdt pres så billedet overføres fra trykpladen til papiret. Trykket skal nu hvile i minimum et døgn , hvorefter det ligges i pres og monteres i passepatout.